Friday, October 2, 2015

Καλό μήνα και καλά διαβάσματα!

  Καλό μας μήνα και επίσημα Καλό Φθινόπωρο! Οι θερμοκρασίες πέφτουν και οι εκδοτικοί οίκοι υπόσχονται να ζεστάνουν τις ψυχρές μέρες μας. Νέες κυκλοφορίες σπουδαίων συγγραφέων, επανεκδόσεις γνωστών έργων και φυσικά το 43ο Φεστιβάλ Βιβλίου* μας περιμένουν στις επόμενες εβδομάδες για να καλωσορίσουν ψυχαγωγικά τον Οκτώβρη.
  Ξεκινώντας από τις νέες εκδόσεις, δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω πρώτα την έκδοση της τελευταίας δουλειάς του Μένη Κουμανταρέα. Η νουβέλα του προσφάτως θανόντα συγγραφέα έχει τίτλο Η Σειρήνα της Ερήμου(Πατάκη), αποτελεί την τελευταία συγγραφική προσπάθεια του συγγραφέα λίγο πριν από τον θάνατο του και αναμένεται να εκδοθεί στο προσεχές διάστημα. Στη συνέχεια, έρχεται η αγαπημένη, ανδιώτισσα πλέον μετά την Μικρά Αγγλία, Ιωάννα Καρυστιάνη. Στο Φαράγγι(Καστανιώτη), το νέο της έργο, θα μας συστήσει επτά ανθρώπους, το μυστυκό και τον όρκο σιωπής τους. Από 12 Οκτωβρίου στα βιβλιοπωλεία, να είστε όλοι εκεί! Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι λέει ο σοφός μας λαός, έτσι και οι εκδόσεις Πατάκη προχωρούν στην επανέκδοση δύο βιβλίων του Μενέλαου Λουντέμη. Η αρχή έγινε πέρυσι με το Ένα παιδί μετράει τα άστρα και ακολουθούν Το κρασί των δειλών και το Έκσταση.
  Στα διεθνή τώρα. Ένα εφτάχρονο αγόρι και ένας γέροντας τρέχουν στις σελίδες του νέου βιβλίου του Χαρούκι Μουρακάμι. Ο Κάφκα στην ακτή θα βρίσκεται στα ράφια σε περίπου πενήντα μέρες και όπως βλέπετε μετράμε ήδη τις μέρες! Ένα από τα πιο ιδιαίτερα βιβλία της παγκόσμιας λογοτεχνίας, ο Ξένος, έγινε κόμικ δια χειρός Jacques Ferrandez, δίνοντας στο δημοφιλές έργο του Αλμπέρ Καμύ νέα διάσταση.
  Τέλος, εδώ και δύο χρόνια οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ εκδίδουν την pocket size σειρά βιβλίων. Επιμένοντας και φέτος στην ίδια ιδέα, την επόμενη εβδομάδα θα δούμε στους πάγκους βιβλία του Jo Nesbo, της Camilla Lackberg, του Pedro Juan Gutierrez, του Τατσόπουλου και του Θέμελη σε μικρά μεγέθη και πολύ προσιτές τιμές (περισσότεροι τίτλοι:εδώ).
  Είναι να μην το αγαπάς το Φθινόπωρο με τα τόσο δώρα που σου φέρνει;!

*Το 43ο Φεστιβάλ Βιβλίου πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στο Ζάππειο και θα κρατήσει εώς τις 11 Οκτώβρη. Πλήθος συγγραμμάτων και εκδηλώσεων περιμένουν τους φίλους του βιβλίου στη πιο μεγάλη λογοτεχνική συνάντηση της χρονιάς!

0 comments :

Post a Comment