Wednesday, August 26, 2015

10 + 1 Random Facts About Me

  Η ελληνική μπλογκόσφαιρα μεγαλώνει! Πολλά άτομα, αναμεσά τους και εγώ, ενταχθήκαμε στο blogging το τελευταίο διάστημα. Έτσι, η Overtheplace βρήκε ένα διασκεδαστικό και συνάμα απλό τρόπο να γνωριστούν παλιά και νέα μέλη μεταξύ τους, μια λίστα με 11 τυχαία πράγματα για τον καθέναν από μας. Λοιπόν, ξεκινώ!

Γειά σας!

  1. Πρώτο και καλύτερο, δεν είμαι καθόλου καλή στις εισαγωγές και ειδικά όταν πρόκειται να μιλήσω για τον εαυτό μου!
  2. Να είδατε, άρχισα και ούτε που συστήθηκα! Με λένε Ιωάννα, κατάγομαι από την όμορφη Άνδρο και σε ένα μήνα ακριβώς από τώρα θα κλείσω τα είκοσι.
  3. Σπουδάζω σε μία από τις σχολές τις Φιλοσοφικής και ο τομέας που μάλλον θα με φορτωθεί φέτος είναι η Μετάφραση!
  4. Διαβάζω από τότε που μπορώ να θυμηθώ τον εαυτό μου! Μια ανάμνηση που πρόσφατα μοιράστηκα και με τον πατέρα μου είναι όταν χρόνια πριν, δεν θα είχα κλείσει τα εννιά, ένας φίλος του με είδε να διαβάζω στην αυλή του σπιτιού και ήρθε να με ρωτήσει αν έχει γίνει κάτι. Ο άνθρωπος δεν πίστευε ότι είχα περάσει όλο το απόγευμα διαβάζοντας γιατί μου άρεσε. Νόμιζε ότι πολύ πιθανόν να με έχει μαλώσει κάποιος ή να έχω τσακωθεί με κάποια φίλη. (Btw, θυμάμαι ακόμα και τι διάβαζα, το Κόρη σε τιμή ευκαιρίας!)
  5. Άλλη μια μεγάλη μου αγάπη είναι ο κινηματογράφος, την οποία προσπαθώ να συνδυάσω με την λογοτεχνία. Αγαπημένος μου ηθοποιός είναι ο Βαγγέλης Μουρίκης και αγαπημένη μου ταινία το The Freaks.
  6. Στο πέντε έγραψα την λέξη συνδυάσω, αυτό γιατί κάνω συλλογή από βιβλία που έχουν ή θα γίνουν ταινίες!
  7. Με την μουσική, δυστυχώς, δεν τα πάω όσο καλά θα ήθελα. Δεν ξέρω κάποιο μουσικό όργανό, αλλά τα ακουστικά δύσκολα ξεκολλάνε από τα αφτιά μου και μέρα και νύχτα! Αγαπημένος μου τραγουδοποιός είναι ο Παυλίδης!!!! (Όσοι με ακολουθείτε στο instagram πρέπει να το έχετε καταλάβει!)
  8. Άλλο ένα από τα χόμπι μου είναι η φωτογραφία. Δεν ξέρω αν είμαι καλή σε αυτό, αλλά το προσπαθώ και αυτό έχει σημασία!
  9. Όταν ήμουν μικρή, με κοίμιζαν με τις περιπέτειες του Οδυσσέα. Χρωστάω πολλά ευχαριστώ στον παππού μου για όλη την αγάπη και το ενδιαφέρον μου για τα βιβλία από εκείνα τα λογοτεχνικά νανουρίσματα!
  10. Όσον αφορά το διαδίκτυο, περνάω αρκετές ώρες διαβάζοντας ιστολόγια και διάφορους άλλους ιστότοπους. Αγαπημένος μου είναι το Buzzfeed
  11. Τελευταίο αλλά πιο παράξενο από όλα, κοιμάμαι πάντα με ένα βιβλίο δίπλα στο κρεβάτι μου. Μάλιστα ανάλογα τον ύπνο που θα κάνω, θα εξαρτηθεί και το χρονικό διάστημα που το βιβλίο θα παραμείνει δίπλα στο μαξιλάρι μου! Αν αναρωτιέστε, οι Χίλιες και μία νύχτες κατέχουν το ρεκόρ της μακροβιότερης παραμονής...
Ελπίζω να με μάθατε λιγάκι μέσα από αυτό το ποστ. Η αλήθεια είναι ότι γράφοντας για αυτά ένιωσα να με γνωρίζω και η ίδια λίγο καλύτερα!

9 comments :

  1. Πολύ όμορφο αυτό που είπες στο τέλος! Το 6 είναι γαμάτη ιδέα και πολύ πρωτότυπη για συλλογή.Οι φωτογραφίες σου είναι όντως πολύ ωραίες, όσες βλέπω στο instagram με ταξιδεύουν... ειδικά στην Άνδρο! Πολύ χαίρομαι που έκανες το post, πάω να το βάλω pinback ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σε ευχαριστώ! Όλο ξεχνάω να σου πω τι έμπνευση μου δίνει το δικό σου μπλογκ! Είναι από τα πρώτα που άρχισα να διαβάζω μαζί με το Lou read :-)

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
  2. Ωραία τα λες :) Η εικόνα που διάβαζες στην αυλή ήταν εκπληκτική :) Από μικρή βιβλιοφάγος κι εγώ !!! Και όσο για τη μετάφραση, να μας έρθεις!!! Χρειαζόμαστε νέους και ενδιαφέροντες ανθρώπους πάντα!!!!

    http://metaphrasi.wordpress.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστώ πολύ! Η αλήθεια είναι ότι με μάγεψαν περισσότερο οι καθηγητές που παραδίδουν τα μαθήματα, παρά το ίδιο το αντικείμενο της μετάφρασης. Όσοι διαβάζουν συστηματικά, όμως, λογοτεχνία αναγνωρίζουν πάντα το σημαντικό έργο του μεταφραστή! Το μπλογκ σου είναι πολύ ωραίο! Έχω αρχήσει να ζηλεύω τις δυνατότητες του wordpress μου φαίνεται!!!

      Delete
  3. Λόγια απέριττα, απλά και με νόημα, όπως η φύση. Χάρηκα για την γνωριμία Ιωάννα!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Βρε νονουλη, αφού με ξέρεις 20 χρόνια, αναδρομικά μου λες πως χάρηκες;

      Delete
  4. Σε ευχαριστώ!!! Πιστεύω η μετάφραση σε παθιάζει γι' αυτό σε κέρδισαν οι καθηγήτριές σου :) Όσο για το wordpress είναι πολύ καλό!! αυτό που με δυσκολεύει εμένα είναι ότι δεν μπορώ εύκολα να κάνω λάικ και σχόλιο σε blogspot με το λογαριασμό του wordpress mou....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Από την μέχρι τώρα εμπειρία μου όλοι οι μεταφραστές καθηγητές μου είναι by far πιο "γαμάτα" άτομα! Συγγνώμη για τον χαρακτηρισμό, απλά δεν υπάρχει καμία άλλη λέξη να τους περιγράψει επακριβώς ^^.
      Μην νομίζεις και όσοι έχουν λογαριασμό στο blogger τις ίδιες δυσκολίες βιώνουν :-P

      Delete